Terug naar overzicht

Wat kost een zwemvijver?

Een zwemvijver is een aanwinst voor jouw tuin. Bij warm weer kun je heerlijk zwemmen en de rest van het jaar geniet je van de natuurlijke uitstraling van een vijver. Daarmee is een zwemvijver hét natuurlijke alternatief voor een zwembad in de tuin. Wat een zwemvijver exact kost, hangt af van jouw specifieke wensen.

Prijsbepalende factoren voor een zwemvijver:

Iedere tuin en zwemvijver is uniek. Omdat geen tuin en zwemvijver hetzelfde is, zijn de kosten van verschillende zaken afhankelijk:

Wat is de beschikbare oppervlakte?

De kosten van een zwemvijver zijn grotendeels afhankelijk van het oppervlak. Hoe groter een zwemvijver is, des te meer de aanleg kost. Je hebt al een zwemvijver vanaf 15 m2, maar als je echt wilt zwemmen adviseren we een grotere vijver. Vanaf een oppervlakte vanaf circa 30 m2 kun je er royaal in zwemmen. Ruimere afmetingen zijn uiteraard mogelijk, afhankelijk van de ruimte in jouw tuin.

Welke vorm wil je?

Strakke vormen of juist natuurlijk en organisch? Het ontwerp van je vijver is een kwestie van jouw smaak. Het kan mooi zijn om de vijver qua stijl in te passen in de natuurlijke omgeving van jouw tuin en de omgeving, maar het ook mogelijk om juist een zwemvijver in een totaal andere stijl te creëren. Een zwemvijver biedt allerlei mogelijkheden qua vorm en oppervlak.

Welke vloer- en wandbedekking kies je?

De vloer- en wandbedekking is een grote prijsbepalende factor. Bodem en wanden bedekken we met een EPDM-folie. De prijs daarvan is afhankelijk van de oppervlakte en jouw voorkeuren. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurde folie, zoals antracietgrijs of olijfgroen, om jouw zwemvijver een eigen uitstraling te geven.

Wat zijn jouw persoonlijke wensen?

Een zwemvijver kun je naar eigen wens inrichten en aankleden. De opties die je kiest, beïnvloeden uiteraard de prijs. Denk bijvoorbeeld aan:   

  • Verlichting
  • Een specifieke trap
  • Bijverwarming (afhankelijk van type zwemvijver)
  • Jetstream (pomp die tegenstroom creëert)
  • Roldeck, waarmee je de zwemvijver automatisch kunt afdekken

Op welke locatie komt de zwemvijver?

Bij de aanleg zijn de locatie en de bereikbaarheid belangrijke factoren. Is de gewenste plek voor de zwemvijver te bereiken met een graafmachine? Moet de vrijgekomen aarde worden afgevoerd? Kan er op een vaste ondergrond gebouwd worden? Ook de grondwaterstand speelt een rol. In sommige gevallen moet de grond met bemaling worden drooggelegd. Het is overigens ook mogelijk om bij de aanleg onder begeleiding van een specialist bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren.

Wil je een prijsindicatie?

Weten wat er in jouw tuin mogelijk is? De specialisten van GardenSwimm maken graag een offerte op maat. Zo weet je precies welke zwemvijver geschikt is voor jouw tuin, wensen en budget.