Natuurlijke zwemvijver

De Natuurlijke Zwemvijver is een vijver met een afgebakend zwemgebied en biedt de meest pure vorm van natuurwater. Dit type zwemvijver is ideaal voor de echte natuur- en plantenliefhebber. Het aparte plantengebied zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar ook voor helder water.

Laag stroomverbruik

Doordat de Natuurlijke Zwemvijver weinig doorstroming heeft is het stroomverbruik van de pompen extreem laag. Het water van de vijver is alleen aan de oppervlakte in beweging, zodat vuil zoals bladeren en stuifmeel goed kan worden opgevangen. Zo blijft jouw zwemvijver heerlijk schoon!

Externe bijverwarming is bij deze zwemvijver niet mogelijk, maar door een donkergekleurde folie en ondiepe delen warmt het water toch snel op.

Onderdeel van de tuin

De mogelijkheden van een Natuurlijke Zwemvijver zijn eindeloos. Denk aan een springvlonder, stapstenen of zelfs een strandje. In en om de zwemvijver is ook genoeg ruimte voor allerlei waterplanten, zoals waterlelies, zwanenbloem of fonteinkruid. Bij GardenSwimm streven we er altijd naar om jouw zwemvijver een geïntegreerd onderdeel te laten zijn van de tuin. Dit type zwemvijver komt het best tot zijn recht in landelijke tuinen met organische vormen.

Weinig onderhoud

Natuurlijke Zwemvijvers hebben maar weinig onderhoud nodig. Dat maakt de zwemvijver ideaal voor locaties waar niet dagelijks toezicht is, zoals een vakantiehuis.

Zwemvijver als ijsbaan

Heb je altijd al gedroomd van je eigen ijsbaan in de tuin? Het water van de Natuurlijke Zwemvijver mag bevriezen en is dus ook in de winter te gebruiken. Zo geniet je van dubbel zo veel pret!

De Natuurlijke Zwemvijver van GardenSwimm voldoet aan de Duitse FII-richtlijnen als Type II zwemvijver.

Terug naar overzicht