Combi Zwemvijver in de Achterhoek

Heerlijk zwemmen in een verwarmd natuurzwembad. Bewoners van een boerderij in het buitengebied in de Achterhoek combineren de natuurlijke uitstraling van een zwemvijver met het comfort van een aangename temperatuur.

Zwemmen in verwarmd water

Van vroeg in het voorjaar tot diep in het najaar zwemmen in je eigen tuin. In dit natuurzwembad is het mogelijk. Het zwemwater wordt met een warmtepomp verwarmd tot een behaaglijke temperatuur. Dat verwarmen gebeurt groen: de energie voor de warmtepomp wordt gegenereerd door zonnepanelen.

Wisselende dieptes

Het zwemgedeelte in het natuurzwembad heeft een oppervlak van 48 m2 en verschillende dieptes. Via een onderwatertrap ga je het water in, waar het bad een diepte heeft van 1,20 meter. Voor tieners en volwassenen is dat ruim voldoende om te kunnen staan. Verderop in het natuurzwembad loopt die diepte schuin af naar uiteindelijk 1,80 meter. Het zwemwater wordt gereinigd met een Teco-filter, een gepatenteerd biologisch substraat filtersysteem dat zorgt voor natuurlijk, schoon en helder zwemwater.


Pootje baden

Pal naast het natuurzwembad is een natuurlijke zwemvijver aangelegd. Optisch zijn deze vijvers één geheel, al zijn ze door een looppad van elkaar gescheiden. De natuurlijke zwemvijver heeft een oppervlak van 130 m2. Het zwemgedeelte is met een diepte van 30 tot 80 centimeter ideaal om pootje te baden. De natuurlijke zwemvijver is onderdeel gemaakt van een beeldentuin door in de vijver vijf plateaus te creëren waar beelden op staan. In het plantengedeelte zijn verschillende soorten zuurstofplanten en oeverbeplanting toegepast. Die zorgen voor de groene en natuurlijke uitstraling en reinigen het water.

Soort tuin

Combi zwemvijver , Zwemvijver op maat

Plaatsnaam

Achterhoek

Grootte

50 en 130 m2

Highlights

Glanzig fonteinkruid, brede waterpest, aarvederkruid, waterlelies, carex, gele lis

Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen