Natuurlijke zwemvijver Andijk

Deze prachtig ontworpen natuurlijke zwemvijver in Andijk is een lust voor het oog en zorgt ervoor dat de bewoners een vakantiegevoel hebben in eigen tuin.

Strakke vormgeving en toch speels

De zwemvijver harmonieert met de kubistische woning en de omgeving. Dat komt onder meer tot uitdrukking in maatvoering en de strakke vormen, met toch speelse elementen door de verspringing in de buitenrand. Ook is veel aandacht besteed aan zichtlijnen zodat de woning, de tuin en de zwemijver vanuit verschillende perspectieven te beleven zijn. De zwemvijver is op natuurlijke wijze onderdeel gemaakt van de bestaande tuin. Dit effect wordt versterkt door de plantenborders die zijn aangelegd, met een grote variëteit aan vaste planten. Door die diversiteit ontstaat er veel contrast in kleuren en staan er van april tot november planten in bloei.

Het rechthoekige zwemgebied is omgeven door drie plantzones waarin het water circuleert. Waterlelies, mattenbies, lis, waterpest en fonteinkruiden zorgen voor een natuurlijke uitstraling en filteren het zwemwater. In het filtergedeelte helpt ook het kleine waterleven mee om de vijver schoon te houden. Hierbij kun je denken aan kleine zoetwaterkrabben, watervlooien, slakjes die de wand schoon eten en kikkers die zich thuis voelen in de plantzones.

Borrelen en barbecueën bij de zwemvijver

Het zwemgebied is onder water gescheiden van de plantenzones met een wand met daarop een houten zitrand. Haaks op de zwemvijver is een vlonder aangelegd met een mooi buitenverblijf waar je heerlijk kunt barbecueën of borrelen met uitzicht over het water. De vlonder is te bereiken via Schellevis traptreden en, vanuit de zwemvijver, via een zwemtrap.

’s Zomers en ’s winters in gebruik

Aan een zwemvijver beleef je het hele jaar plezier. Het geeft uitstraling aan de tuin en je kunt erin zwemmen als jij daar zin in hebt. Dat is in dit geval letterlijk zo. Deze natuurlijke zwemvijver wordt door de bewoners namelijk niet alleen in de zomer, maar ook in de winter gebruikt voor een koud bad volgens de Wim Hof-methode.

Heb je ook interesse in een zwemvijver in jouw tuin? Bekijk de mogelijkheden voor een natuurlijke zwemvijver.

Soort tuin

Natuurlijke zwemvijver , Zwemvijver op maat

Plaatsnaam

Andijk

Grootte

225 m2

Highlights

Waterlelies, mattenbies, lis, waterpest, fonteinkruiden, zoetwaterkrabben, watervlooien, slakken en kikkers

Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen