Natuurlijke zwemvijver in Nijeholtpade

Een drankje drinken op het terras, pootjebaden op de trap of even lekker zwemmen. Deze natuurlijke zwemvijver in Nijeholtpade biedt voor ieder gezinslid wat wils en is in de tuin de absolute favoriet van de kinderen!

Genieten in en naast de vijver

Deze natuurlijke zwemvijver is aangelegd in de tuin van een vrijstaande woning in het buitengebied van Nijeholtpade. De organische vorm van de zwemvijver sluit aan op de ronde vormen in de tuin. Ook het bestaande tuinhuis is onderdeel gemaakt van de zwemvijver. Tussen de zwemvijver en het tuinhuis is een terras aangelegd, waar je heerlijk kunt zitten en een drankje kunt drinken met het gezin en gasten. Het terras is vanuit de zwemvijver te bereiken via een niet zichtbare trap. De traptredes zijn namelijk ingegraven in de grond en zijn een populaire zitplek om te pootjebaden in de zwemvijver.

Het zwemgedeelte in het natuurzwembad heeft een oppervlak van 48 m2 en verschillende dieptes. Via een onderwatertrap ga je het water in, waar het bad een diepte heeft van 1,20 meter. Voor tieners en volwassenen is dat ruim voldoende om te kunnen staan. Verderop in het natuurzwembad loopt die diepte schuin af naar uiteindelijk 1,80 meter. Het zwemwater wordt gereinigd met een Teco-filter, een gepatenteerd biologisch substraat filtersysteem dat zorgt voor natuurlijk, schoon en helder zwemwater.

Tussen de planten lopen

Het afgebakende zwemgebied heeft een oppervlakte van circa 80 m2 en een diepte van 1,70 meter, met her en der een paar ondiepere plekken waar je kunt staan. Het water wordt continu rondgepompt tussen het zwemgedeelte en het plantengebied, waar moeras- en waterplanten het water filteren. De natuurlijke uitstraling van deze planten kun je in deze vijver letterlijk van boven bekijken. Over het helofytenfilter loopt namelijk een houten pad waardoor je als het ware tussen de planten doorloopt. Het pad verbindt het terras en tuinhuis met de rest van de tuin.

Soort tuin

Natuurlijke zwemvijver , Zwemvijver op maat

Plaatsnaam

Nijeholtpade

Grootte

240 m2

Highlights

Flora en fauna: Lis, carex, iris, pontederia, caltha, butomus, acorus, canna.

Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen