Natuurlijke zwemvijver Serooskerke

Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je ook de tuin helemaal van scratch af aan kunt inrichten zoals je wilt. Dat is wat bewoners van een nieuwbouwhuis in het landelijk gebied van Serooskerke hebben gedaan. De natuurlijke zwemvijver is een wezenlijk onderdeel van de tuin.

Genieten op verschillende plekken

Bij deze natuurlijke zwemvijver loop je vanaf de oever zo het water in. Een groot deel van de zwemvijver heeft namelijk een glooiende waterkant met ook een zandstrand, waar je heerlijk kunt luieren. Vanaf een veranda met poolhouse kijk je uit over de vijver. Bewoners en gasten genieten hier, eventueel onder het genot van een hapje en een drankje, van de tuin en het landelijke uitzicht.

Een duik vanaf de vlonder

De natuurlijke zwemvijver heeft een oppervlakte van circa 375 m2, waarvan ongeveer de helft zwemgedeelte. Het plantenfilter vormt de andere helft van de zwemvijver. Daarmee is deze zwemvijver de perfecte combinatie van een natuurlijke uitstraling met zwemplezier in eigen tuin. De natuur kun je letterlijk van dichtbij beleven. Vanaf de veranda loopt namelijk een vlonder naar het zwemgedeelte in de vijver. De vlonder gaat deels over het plantengedeelte, waardoor je tussen de planten loopt.

Natuurlijke zuivering

In het afgebakende zwemgebied zwem je dicht bij de planten, maar er niet tussen. Het water wordt automatisch rondgepompt tussen het zwemgedeelte en het plantenfilter, waar moerasplanten en zuurstofplanten het water filteren. Bovendien zorgen de planten voor een groene uitstraling. Om dat effect te versterken zijn direct rond de vijver plantenborders aangelegd. De vaste planten vormen een natuurlijke verbinding tussen de zwemvijver en de rest van de tuin. In de borders zijn verschillende (lang) bloeiende vaste planten toegepast, zoals persicaria en siergrassen.

Ontspanning na inspanning

De natuurlijke zwemvijver is een heerlijke plek om te ontspannen en tot rust te komen. Dat gold in dit geval zeker: de bewoners hebben zelf al het graafwerk voor de vijver verricht. Daarmee is dit project een mooi voorbeeld van coproductie tussen de bewoners en GardenSwimm-partner Bosman Tuinadvies!

Soort tuin

Natuurlijke zwemvijver , Zwemvijver op maat

Plaatsnaam

Serooskerke

Grootte

375 m2

Highlights

Waterlelies, gele lis, elodea

Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen