Kiezen voor een zwemvijver of zwembad? Dit zijn de verschillen

Droom je van een vijver én een zwembad in jouw tuin? Een zwemvijver is het natuurlijke alternatief voor een traditioneel zwembad. Met een zwemvijver combineer je het plezier van een zwembad met de uitstraling van een vijver.

Geniet het hele jaar van de natuurlijke uitstraling en neem in de zomer een verkoelende duik.

De unieke kenmerken van een zwemvijver

Lekker zwemmen in je eigen tuin, wie wil dat nou niet? Een zwemvijver is een vijver die zo is ingericht dat je erin kunt zwemmen, inclusief beplanting in en om de vijver. Zo zwem je op ooghoogte van waterlelies en geniet je van de biodiversiteit. De natuurlijke uitstraling van een zwemvijver is een van de grote pluspunten in vergelijking met een traditioneel zwembad. Zwemvijvers ogen ieder seizoen mooi!

Geniet van natuurlijke vormgeving en uitstraling

Een zwemvijver biedt veel mogelijkheden qua vorm en oppervlak. Zo kan een zwemvijver naar wens worden ontworpen, passend bij jouw stijl en tuinbeleving. Kies bijvoorbeeld voor strakke vormen of juist voor natuurlijk en organisch. Daarmee kun je de zwemvijver helemaal laten opgaan in jouw tuin en de natuur of juist laten opvallen met bijzondere vormen. Ook kun je er prachtige terrassen en vlonders bij laten aanleggen. Met een zwemvijver heb je het hele jaar een mooie natuurlijke waterpartij in de tuin, ook als je er niet in kunt zwemmen. Een natuurlijke zwemvijver kan bij vorst in de winter zelfs dienen als schaatsbaan(tje). 

Onderhoud van een zwemvijver

Een zwemvijver vraagt ander onderhoud dan een traditioneel zwembad. Het water van een zwemvijver hoef je bijvoorbeeld niet te verversen. Ander belangrijk verschil is dat in een zwemvijver geen chemicaliën en chloor worden toegepast. Zwemvijvers worden op volledig natuurlijke wijze gezuiverd met planten, natuurlijke bacteriën en filters. Wel moet je periodiek onderhoud doen. Heb je liever geen omkijken naar onderhoud? De specialisten van GardenSwimm voeren dit graag voor je uit.

De voordelen van een zwemvijver

  • De aanleg van een zwemvijver is, afhankelijk van de uitvoering, goedkoper dan een zwembad
  • Een zwemvijver biedt veel mogelijkheden qua vormgeving
  • Een zwemvijver is milieuvriendelijk

Zwemvijver laten aanleggen?

Overweeg je een zwemvijver aan te laten leggen? Of wil je een traditioneel zwembad in jouw tuin ombouwen naar een natuurzwembad? Het is allemaal mogelijk. Het ontwerp en de aanleg vergen deskundige kennis en daarom is het verstandig om vakmensen mee te laten kijken. GardenSwimm is specialist in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zwemvijvers. Wij hebben, net als onze partnerbedrijven, een achtergrond in het groen. Met deze expertise maken we de zwemvijver onderdeel van jouw tuin. Elke tuin is uniek en daarom heeft GardenSwimm een aantal typen zwemvijvers ontwikkeld. Neem contact met ons op voor een afspraak en een advies op maat.